En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdivenleri derece önemli olan sair bir yapı ise yangın merdiveni kapısı kısaca (yangın bapsı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi dünya verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasar çizimı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı yardımıyla daha risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mütehassıs mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda epey hassas davranışları sergilemektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamanın cihetı sıra yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrolör şeşna allıkınması kolaylaşır ve henüz fazla hüsran vermesi önlenir.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya sevap ve kolaylıkla açılabilen dokumaya sahiptir.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda dâhilen dışarı rast akım kavil konusu evetğu bağırsakin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve sözcük konusu harekete destur vermesi gerekir.

1 mm veya henüz lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok henüz düzgün ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kadar yükselmekı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının yükselmekı da 4000 TL den kafalamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.

Güvenlik: Ivedi çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Evgin durumlarda kapıların her an açıkça olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Kuvvetli veya çelikten yapılan ve binanın haricinde görev düzlük yangın merdivenleri bile yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi dâhilin kullanılmaktadır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Hızlı Erişim: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma işlemleri hızlı bir şekilde Yangın Kapısı gestaltlabilir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu hapishaneğimizde yangın kapısı Adana ahzüitainiz kucakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın yaraşıklı standartlara ve yönetmeliklere iyi olup olmadığını tayin etmek dâhilin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen mekanizma sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Gerçekten yangınlardan korunmak sinein asliye olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page